Stichting Nestwerk is een non-profit organsatie die die zich tot doel heeft gesteld om ondernemerschap te bevorderen in het Land van Cuijk en Maasduinen.

Ondernemers en flexwerkers vinden bij Nestwerk een inspirerende en productieve werkplek. Startende ondernemers worden ondersteund met coaching.

Door bij elkaar te zitten ontstaat kruisbestuiving. Ondernemers wisselen ideeën uit, er worden opdrachten gezamenlijk uitgevoerd en elkaars diensten worden gepromoot. Dat alles in een ontspannen sfeer waarin eenieder werkt aan zijn eigen succes.

Historie van Nestwerk

In maart 2015 kwamen een aantal ondernemers uit het Land van Cuijk bij elkaar die op zoek waren naar een gezamenlijke ruimte om te ondernemen. Dit waren Kay Lucas, Anke van der Krabben en Marnick Menting. Ze hebben een ruimte gevonden in een pand van Globemilk op industrieterrein Saxe Gotha in Boxmeer.

In de maanden daarop sloten verschillende ondernemers via mond-op-mond reclame bij het initiatief aan. In september 2017 is het initiatief officieel gedoopt tot Stichting Nestwerk, bestuurd door Rob Willems en Marnick Menting.

Grote steun voor Nestwerk is René van der Vleuten van Globemilk geweest. Hij zag de potentie van het initiatief en had vertrouwen in de oprichters. Nestwerk heeft ook steun ontvangen van de Gemeente Boxmeer, BGH Accountants & Adviseurs en de Rabobank Land van Cuijk & Maasduinen.

Bestuur stichting

De stichting wordt op dit moment bestuurd door Marnick Menting en Ruud Kempen en ondersteund door de mede broeders. Zij zijn allen op vrijwillige basis actief voor de stichting.

De algemene leiding, community management, intakes van nieuwe members en het managen van samenwerkingen is in handen van grondlegger Marnick Menting.

De financiële zaken, contractbeheer en secretariaat is toevertrouwd aan Marnick Menting.

Marketing activiteiten, sociale media, het organiseren van events, de nestwerkclub en broedsessies is in de professionele handen van creatieveling Ruud Kempen.

Het Nest

Onze locatie, ook wel het “nest” of “broednest” genoemd, is een kantoorpand op industrieterrein Saxe Gotha in Boxmeer. Temidden van veel bedrijvigheid en op loopafstand van het station vind je hier ons honk.

Het nest bestaat uit verschillende ruimtes. In de ontvangsthal vind je een bar met de veelgeprezen koffieautomaat. Er is 1 grote gezamenlijke ruimte waar de vaste flexwerkers zitten. De vrije werkplekken kunnen ook via Deskbookers gereserveerd worden. Op de begane grond is ook de gezamenlijke vergaderruimte welke ook via Deskbookers gereserveerd kan worden.

Daarnaast is er een gemeenschappelijk ruimte op de eerste verdieping. Op deze verdieping is ook de gezamenlijke kantine en een spreekkamer. Daarnaast zijn er 4 afzonderlijke kantoren die individueel door vaste huurders gehuurd worden.